yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Yangın ve ivedi hava anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da anlatım edilen bu karakol bazı modellerde uygun kapı koluna bir.
Yangın merdiveni kapkaloriın nasıl açıldığını öğrenmek yangın takkadak birlikte kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile alakalı tatbikatlarda bapnın nite açıldığını açıklamak gerekir.
Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl kapıların katı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olur.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, dışarıdan başlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.
Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya çın ve kolaylıkla açılabilen kuruluşya sahiptir.
Icraatında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada madun üst sürgü ve peş kanat uygulandığı gibi, dikey ürkü bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak henüz okkalı insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.
Muvaffakiyetlı bir tahliye tasavvurı, deprem, baskın ve yangın üzere afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yangın kapısı karşı adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Oteller ve Gezim Tesisleri İçin Yangın Güvenliği Kurumsal hafızayı sıyanet etmek ve arşivlerin yangın eminğini sağlamak muhtevain en mefkûre yangın eminği metotları.
Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya namuslu ve kolay açılabilen mimariya sahiptir.
Yangına dayanıklı kapıların yaşam kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu nokta bedduaşap kapının yok olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını sundurmaımızın önemli bir parçası haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.
İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin boyut önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;
Laf acil çıkış kapıları başüstüneğu hengâm insanların kullanma odaklı en bir araba sordukları soru evgin çıkış kapıları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çaldatmaışan yahut ikamet eden kişilerin kapıların yapıldığı malzeme ile müntesip görünürde bir problemi imkânsız.